29. elokuuta 2013

Makuuhuoneen tehostettu päätyseinä

7 comments
Makuuhuoneemme päätyseinä kaipasi kipeästi uudistumista, niinpä päätimme tehdä asialle jotain. Olohuoneeseen olemme suunnitelleet lautapanelointia kierrätetystä vanhasta laudasta, joten puuta päätimme tuoda myös makuuhuoneeseen, asummehan kuitenkin puutalossa. Pidämme molemmat puun tekstuurista ja vähäisestä käsittelyn jäljestä, joten päädyimme rehelliseen sahatavaraan. Se on myös huomattavasti halvempaa kuin höylätty.


Hioimme lautoja kevyesti hiomakoneella, jotta saimme pahimmat tikut pinnasta pois. Hiotut laudat kiinnitettiin ruuveilla kolmen seinäruoteen varaan ja maalasimme ne keittiön seinästä ylijääneellä mustalla maalilla.

Aiemmin yhdellä seinällä olleet vaatekaapit päätimme laittaa sängyn molemmin puolin saadaksemme seinästä yhteinäisen kokonaisuuden. Vaatekaappien siirtäminen vapautti myös reilusti tilaa sängyn ja ikkunallisen seinän väliin.


Koska sängyn ja kaappien väliin jäi niin vähän tilaa, oli selvää, että yölamput oli kiinnitettävä seinään yöpöydällä pitämisen sijaan. Valikoimia tutkiessamme totesimme kuitenkin, että meidän budjetillemme sopivia kivoja seinälamppuja oli tosi vähän tarjolla. Aikamme asiaa pohdiskeltuamme päätimme etsiä jotain persoonallisempaa ratkaisua ja keksimmekin kokeilla sängynpäädyssä olevaan hyllyyn kahta ylösalaisin asennettua työvalaisinta. Mielestämme ratkaisu toimi erittäin hyvin, joten valaisimet jäivät. 
7 kommenttia:

 1. Tämä on todella tyylikäs. Ja pääsitte vielä AT:hen lamppufiksauksilla, onnea!

  -jaana

  VastaaPoista
 2. This is great idea! thanks for sharing, but i would like to know about the two black and white prints.
  Any idea who the artist is ?
  Would be great to know.

  VastaaPoista
 3. I LOVE the art on the shelf! What's the artist's name? Thank you!!

  VastaaPoista
 4. Kiinnitittekö laudat "koolauksiin" millä...kulmaraudoilla? En näe ruuveja/nauloja etupuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Laudat on ruuvattu koolauksiin uppokantaruuveilla ja ruuvien kolot on tasoitettu ennen maalausta.

   Poista