22. heinäkuuta 2013

Keittiön Dc-fixaus

10 comments
Muutettuamme halusimme tehdä jotain keittiön ulkonäölle. Kaappien rungot, ovet ym. olivat ihan hyväkuntoisia, mutta ajanhammas oli nakertanut pinnoista parhaan terän pois. Rahatilanne ei juuri asunnon oston jälkeen antanut periksi kattavalle keittiöremontille, joten päätimme ratkaista asian omalla tavallamme.


Nettiä selattuamme ja monia vaihtoehtoja pohdittuamme, päätimme kokeilla kaappien ovien päällystämistä DC-fix kalvoilla, uusia vetimet, päällystää välitilan ja vaihtaa marmoria mukailevat laminaattitasot puisiin.

Valitsimme yläkaappeihin valkoisen puunsyitä ja tekstuuria sisältävän muovin ja alakaappeihin harmaan puukuvioisen. DC-fixit ostimme Bauhausista ja vetimet tilasin e-bay:sta. Vetimille tuli hintaa vain 1.50€/kpl postikuluineen, joten ne tulivat puolet halvemmiksi kuin Ikean täysin vastaavat.DC-fixin laittaminen on sitten ehdottomasti kahden ihmisen hommaa. Toinen pitää muovin kireällä samalla kun toinen hinkkaa sen pintaan kiinni, ainoastaan näin saimme täysin ilmakuplattoman lopputuloksen.


Työtasot ostimme Bauhaussista ja välitilan levyn Ikeasta. Lopuksi viimeistelimme keittiön rungot päädyistä, sekä sokkelin ja jalkalistat yhteneviksi. Myös keittiössä sijaitsevan vesivaraajan päällystimme kiiltävän valkoisella DC-fixillä.

 Koko keittiön uudistamiselle tuli hintaa noin 330€. Lopputulokseen olimme ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä. DC-fixit ovat olleet nyt paikallaa noin puolivuotta eikä mitään repsottamista, naarmuja tai ilmakuplia ole tullut.

Update 20.5.2015
Ei voi kuin ihmetellä tämän muovin kestävyyttä. Nyt reilu kaksi vuotta myöhemmin keittiö näyttää täysin samalta kuin vasta laitettuna. Yksikään sauma ei repsota eikä reikiä ole tullut. Likaakin voi pyyhkiä ihan reilulla kädellä ja pesuaineella. 


Update2 10.1.2017
Neljä vuotta kohta takana fixauksesta ja kalvot on edelleen kuin uudet! 10 kommenttia:

 1. Tosi siistin näköinen fixaus! Välitilamateriaali kiinnostaa myös, Ikeasta? Teittekö välitilan niistä 50 x 60 cm "paneeleista"? En erota kuvasta saumoja. Välitilamatsku hakusessa myös ja edullisesti pitäisi hommasta selvitä.
  - jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jaana, Välitila on tosiaankin tehty ko. palasista. Kun palaset laittaa tiiviisti toisiaan vasten ei saumoja juuri erota.

   Poista
 2. Minkä kokoinen teidän keittiö o? Ajattelin kun itse olen samaa omaan omakotitalon keittiöön suunnitellut, niin noita kustannuksia mietin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Päällystettäviä ovia oli yhteensä 16

   Poista
 3. Hei! Hyvältä näyttää ja kohta olisi edessä sama homma. Oliko teillä yli 45 senttisiä kaappeja? Jos oli, niin miten ne kaappien päällystys hoitui? Tuota kontaktimuovia näyttää olevan vain sen levyisenä ja meillä on leveämpiä kaappeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Dc-fixiä löytyy myös 90cm ja 67cm leveänä. Ainakin Bauhaussista löytyy. Tsemppiä fixaukseen!

   Poista
 4. Hei! Tällainen tyhmä kysymys...näkyykö siitä vaaleasta dc-fixistä läpi mikäli sen laittaa ruskealle pinnalle? En oo koskaan edes kuullut moisesta ni alkoi kiinnostaa :D t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Taustaväri ei paista dc-fixin läpi. Kalvo on läpi värjättyä ja melko paksua.

   Poista
 5. Miten kokemukset noista välitilalevyistä? Ovatko kestäneet hyvin lieden lämpöä? Saumasitteko pystysaumat silikonilla tai muuten? Kestävätkö saumat vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ovat kestäneet täysin virheettä sekä lämpöä, että kosteutta. Saumoihin laitoin silikonia

   Poista