23. heinäkuuta 2013

Mediaseinä

3 comments

Olin heti muuton jälkeen suunnitellut rakentavani olohuoneeseen tv-tason jonka taakse tulisi erillinen seinä tv:tä, piuhoja ja paria hyllyä varten. Ideoita etsiessäni bongasin seuraavan kuvan, jota mukaillen ajattelin tason tehdä.


Nyt puolisen vuotta myöhemmin kun taso vihdoin valmistui, oli alkuperäisestä mallista ja inspiraatiosta hyvin vähän jäljellä.

Varastossa lojui reilu paketillinen 2.4m pitkää parkettia josta päätin tehdä seinän pinnan. Aluksi kokeilin poistaa parketin lakkaa kemikaaleilla ja hiomalla, mutta lopputulos oli kaukana toivotusta.  Koska parketti paneelin taustapuoli on myös puuta eikä mdf:ää, päätin laittaa parketin seinään väärin päin.

Ensin sahasin ruodelaudat sopivan mittaisiksi ja ruuvasin ne tukevasti kiinni seinään. Sen jälkeen kiinnitin paneelit ohuilla uppokantaruuveilla urospontti ylöspäin ruoteisiin

Varsinaisena tv-tasona toimii kaksi Ikean Bestå kaappia.


Olin jo ruoteita asetellessani katsonut television lopullisen paikan, jotta saisin tv:n seinäkiinnikkeen turvallisesti kiinni. Porasin seinään reiän television kaapeleita varten. Ruuvasin seinäkiinnikkeen paikoilleen ja kokeilin vielä televion kanssa, että sijainti olisi sopiva.

Ennen pintakäsittelyä hioin paneelien pinnasta pahimmat epätasaisuudet pois ja kittasin ruuvien reiät umpeen.

Käsittelin pinnan Bloomin mustalla kuultavalla lattiaöljyllä, jonka jälkeen vahasin pinnan kiinni.

Viimeistelin seinän neljällä Ikean Lack -hyllyllä ja valkoisella reaunalistalla. 3 kommenttia: